AH100814 Weevers 277

Na vele jaren gewerkt te hebben in diverse administratieve functies heb ik op 50-jarige leeftijd besloten de overstap te maken naar een ander werkveld.

Ik was al jarenlang geboeid door regelgeving en financiën. In de privésfeer werd ik regelmatig ingeschakeld om mensen te helpen bij het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven, het doen van een belastingaangifte of het afhandelen van een nalatenschap. Daarnaast heb ik een dienstverlenende instelling; ik werk graag voor mensen en met mensen. Het gevoel iets voor een ander te kunnen betekenen was ik bij mijn werkzaamheden als directiesecretaresse binnen een grote organisatie grotendeels kwijtgeraakt.

Daarom ben ik in 2010 de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gaan volgen. Hier werd nog meer duidelijk dat mijn kwaliteiten en mijn passie liggen op het vlak waar regelgeving en financiën samen komen. Het op orde brengen van een administratie, het uitzoeken welke regelingen er voorhanden zijn, structuur aanbrengen, een ingewikkelde belastingaangifte doen, berekeningen maken….. Werkzaamheden waarvan ik vaak te horen krijg dat anderen het saai of moeilijk vinden, maar waar ik mijn werkplezier uithaal. Vooral als ik anderen daarmee op weg – of verder – kan helpen.

In 2012 vond ik een baan als dossierbehandelaar van alle bewindvoerdersdossiers op een klein notariskantoor. Ik voelde mij in dit werkveld als een vis in het water maar miste nog het directe klantencontact. Daarom ben ik in 2014 mijn eigen onderneming gestart. Vanuit ‘Budgetbeheer Ommoord’ wil ik mijn kennis en vaardigheden als professioneel bewindvoerder inzetten voor mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Hierbij vind ik het bieden van ondersteuning op maat en een persoonlijke benadering heel belangrijk.

Met ingang van 1 januari 2017 houd ik mij ook, als gecertificeerd RegisterExecuteur, bezig met het voorbereiden en afhandelen van nalatenschappen.

Ik denk dat ik met kennis van zaken een zorg uit handen kan nemen. Als dat er toe leidt dat mijn cliënt een stukje (gemoeds)rust (terug)krijgt, is mijn missie meer dan geslaagd!